Zie je het zitten om mee deel uit te maken van onze vrijwilligerswerking? Aarzel dan niet om ons te contacteren via dit aanmeldingsformulier

 

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  De Overbron, werkt nu bijna 20 jaar in hartje Neder-Over-Heembeek.
  De bewoners hebben een grote verbondenheid met de wijk en met het Nederlandstalig verenigingsleven. We willen inzetten op kwaliteitsvolle zorg op maat voor de bewoners. Zij staan centraal in onze werking.

  Maar net om nog meer verbondenheid met de wijk en de Heembeekse bevolking te realiseren, willen we starten met een stevige vrijwilligerswerking.

  Bibliotheekwerk
  We beschikken in De Overbron over een ruime collectie Groteletterboeken. Deze worden maandelijks aangevuld met een wisselcollectie. Bovendien hebben we ook luisterboeken, met een bijhorende Daisy-speler. Graag doen we beroep op enkele vrijwilligers om geïnteresseerde gebruikers mee op weg te helpen en het klassement op orde te houden.

  Maaltijdbegeleiding
  Verschillende van onze bewoners zijn niet meer in staat om zelfstandig een hele maaltijd tot zich te nemen. Vrijwilligers kunnen bewoners helpen of stimuleren bij het eten: het kan een grote steun betekenen voor de bewoners, om te kunnen eten zonder stress, zonder druk. We versterken daardoor bovendien het familiale karakter van ons centrum.

  Buddy-werking
  Sommige van onze bewoners krijgen weinig of geen bezoek. Soms verlangen ze naar een persoon die, al was het maar voor even, tijd voor hen wil uittrekken. Een vriendschappelijke relatie opbouwen en onderhouden met de bewoners kan een mooie bijdrage zijn in de kwaliteitswerking van ons woonzorgcentrum.

  Onderhoud tuin
  In de tuin van De Overbron is er altijd wel iets te doen: snoeien, maaien, aanplanten… Heb je groene vingers? Dan is dit de ideale plek om je, al dan niet samen met enkele van onze bewoners, eens goed uit te leven. We kunnen ook een moestuin aanleggen, met heerlijke verse producten.

  Afwas en keuken
  De maaltijden voor de bewoners van De Overbron worden dagelijks geleverd door onze traiteur. Maar hulp bij het opdienen, afruimen en de vaat is altijd welkom. Het geeft het verzorgende personeel de kans om zich meer te concentreren op specifieke kwaliteitsvolle zorgtaken en het geeft je een nauwe band met de hele Overbron-gemeenschap.

  Wandelingen
  Regelmatig gaan we wandelen met onze bewoners. Velen van hen zijn echter afhankelijk van een rolstoel. We kunnen bijgevolg veel mensen gebruiken die nu en dan meehelpen om de rolstoelen te duwen. Die regelmatige uitstappen en wandelingen zijn heel belangrijk om van De Overbron een open huis te maken met een grote band met onze wijk en onze verenigingen.