• Uw kamer
  Alle kamers zijn uitgerust met modern meubilair en automatisch bedienbare hoog-laagbedden. U mag uw kamer zo huiselijk en knus inrichten als u wenst en eventueel aanvullen met persoonlijk meubilair.
  U beschikt minstens over een badkamer met een individueel toilet en een wastafel. De nieuwste kamers hebben ook een persoonlijke rolstoeltoegankelijke douche. Uw kamer wordt elke dag op orde gezet en krijgt minstens eenmaal per week een grondige poetsbeurt.
  In alle kamers is er een noodoproepsysteem zodat u op elk ogenblik van de dag en de nacht hulp kan inroepen.We hebben in ons woonzorgcentrum ook moderne douches en baden. Er is een nieuw hoog-laag bad geïnstalleerd en we hebben een wellnesskamer met wellnessbad. Er worden op aanvraag een wellnessbad gegeven door onze ergotherapeut.
 • Mobiliteit
  Iedereen kan maximaal aan het sociale leven deelnemen. Het gebouw is aangepast aan het gebruik van rolstoelen en looprekken en er zijn ruime liften. Natuurlijk biedt het personeel ondersteuning waar nodig of gewenst.
  We doen regelmatig uitstappen en zorgen indien nodig voor aangepast vervoer.
  U geniet de grootst mogelijke vrijheid in het woonzorgcentrum. U kan buitengaan wanneer u dit wenst, behalve wanneer dit bij doktersvoorschrift werd verboden.
 • Dagindeling
  We streven er naar om de dag zo soepel mogelijk te laten verlopen en zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van onze bewoners. U kan bezoek ontvangen op ieder moment van de dag, behalve tijdens de gezamenlijke maaltijdmomenten.
  Bij de samenstelling van de menu’s beogen wij een gevarieerde, verse voeding en veel fruit. De dieetvoorschriften van uw huisarts worden strikt gevolgd. De bewoners gebruiken de maaltijden en tussendoortjes in een van de gemeenschappelijke eetruimten.
  Wekelijks komen de kapster, de pedicure en de wasserij langs. Het staat u vrij al dan niet gebruik te maken van deze diensten. Uiteraard staan ook onze kinesitherapeuten ter uwe beschikking en zorgt onze ergotherapeut voor een individuele begeleiding.
  De Overbron voorziet een ruim aanbod van activiteiten om aan zinvolle tijdsbesteding te doen en om nieuwe mensen te leren kennen. Tweemaal per dag is er animatie. Familie en kennissen zijn hierbij meer dan welkom.
 • Inspraak
  De bewonersraad is het forum bij uitstek waar onze bewoners de werking kunnen evalueren en suggesties aanreiken ter verbetering. De raad wordt voorgezeten door onze gedelegeerd bestuurder. We komen vier keer per jaar samen en elke bewoners is er meer dan welkom.
  Het verslag van de bewonersvergadering wordt opgenomen in ons maandblad ’t Bronneke, waarin u het wel en wee van het huis en het maandmenu kan vinden. Via de familieraad vernemen we hoe de familie het verblijf van de bewoner ervaart.
 • Wat kost het?
  De dagprijs is afhankelijk van de grote van uw kamer. We hebben verschillende eenpersoonskamers en tweepersoonskamers:
  Voor een eenpersoonskamer A (16m²) is de dagprijs 59,72 euro. Hiervan zijn er 36 kamers.
  Deze types kamers bevinden zich in het hoofdgebouw. Ze hebben geen individuele douche. Er zijn drie beschikbare moderne bad- en doucheruimtes.
  Voor een eenpersoonskamer B (25m²) is de dagprijs 68,11 euro. Hiervan zijn er 3 kamers. Ook deze kamers liggen in het hoofdgebouw.
  Voor een eenpersoonskamer C (25,5 m²) bedraagt de dagprijs 70,71 euro. Hiervan zijn er 7 kamers. Deze kamers bevinden zich in de nieuwbouw en hebben een ruime individuele badkamer met inrijdouche. Voor een eenpersoonskamer D (26,6 m²) bedraagt de dagprijs 71,93 euro.
  We hebben zo 2 kamers. Ze bevinden zich eveneens in de nieuwbouw met ruime badkamer met inrijdouche.
  Voor een eenpersoonskamer E (29,00 m²) bedraagt de dagprijs 74,42 euro. We hebben zo 9 kamers. Ze bevinden zich ook in de nieuwbouw en beschikken over een ruime toegankelijke badkamer met inrijdouche.
  Voor een tweepersoonskamer F (52,10 m²) bedraagt de dagprijs 65,76 euro per persoon. Zo hebben we slechts één kamer. Deze kamer bevindt zich in de nieuwbouw en heeft een zeer ruime badkamer met inrijdouche.
 • Alle kamers zijn modern ingericht en beschikken over luxueuze bedden, zetels, stoelen en kasten. In de dagprijs is inbegrepen: alle hotel-en logementskosten, lakens en de was ervan, 3 vaste maaltijden, koffie of thee met versnapering in de namiddag, water, de volledige kwalitatieve basisverzorging en animatie, incontinentiemateriaal en een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Voor de bewoners met een RVT-profiel zijn de kinebehandelingen volledig gratis. Voor onze andere bewoners werken we aan terugbetalingstarief.
 • Niet inbegrepen zijn: dokter (u bent volkomen vrij in de keuze van uw huisarts), medicatie, abonnement televisie, koelkast, telefoon, kapper, pedicure, individuele was (als familie of vrienden die niet doen) en kleine aankopen op uitdrukkelijke vraag van de bewoners.
 • We werken op dit ogenblik zeer goed samen met de OCMW’s van Brussel-Stad, Vilvoorde, Grimbergen en Machelen. Nooit zijn er problemen geweest bij de tussenkomst van een OCMW indien een van onze bewoner steun nodig heeft. Onze prijzen liggen zeer democratisch volgens alle OCMW’s.